Info Untuk Anda Yang Main PUBG Mobile Legend Dan Lain-Lain Game Online

Kat sini saya ingin kongsikan bagaimana cara untuk lebih jimat dan lebih berbaloi ketika untuk mendapatkan atau membeli UC (Unknown Cash), Diamond dan lain-lain poin pembayaran game online.

  1. Daftar dan buka akaun di website Razer GOLD & SILVER.

Pendaftaran adalah sangat mudah dan sistem website RAZER ini juga nampak agak selamat dan mempunyai ciri keselamatan yang agak baik.

Cara penggunaan web juga agak friendly dan mudah hendak digunakan.

Sebelum itu, sila daftar dan buka akaun juga di website dibawah ini. Terdapat keperluan bersama antara dua website ini akan saya jelaskan dengan lebih lanjut.

2. Daftar dan buka akaun di website MidasBuy.

Orait, dah siap daftar kedua website ni baru la boleh beli UC PUBG atau lain-lain yang sesuai.

Step untuk membeli UC PUBG Mobile.

  • buka website MidasBuy dan klik pada gambar PUBG Mobile
Klik pada gambar PUBG Mobile yang pertama.

Selepas itu anda akan dibawa ke page seterusnya seperti ini.

Pilih Purchase

Jika anda ingin membeli UC anda boleh klik pada bahagian Purchase seperti dalam gambar diatas, atau jika anda mempunyai Voucher Code untuk ditebus (Redeem), anda boleh klik bahagian Redeem.

Purchase UC (Unkown CASH).

Terdapat 3 pilihan cara pembayaran buat masa saya membuat posting ini (kadang terdapat juga option lain yang lebih banyak, nanti saya akan update jika ada)

RAZER GOLD PIN

Pilihan pembayaran pertama dengan mnggunakan Razer Gold PIN (anda perlu mendapatkan Razer Gold PIN terlebih dahulu).

Pilih RAZER GOLD PIN

Gambar dibawah ini merupakan jumlah UC yang diterima dengan nilai RM. Bermula dengan nilai RM3

Pilih total UC yang nak mengikut harga dalam RM

Step seterusnya adalah dengan klik button Paynow dibahagian bawah page ini.

Klik Pay Now

Selepas itu anda akan dibawa ke web RAZER GOLD untuk membuat pembayaran menggunakan RAZER GOLD PIN dengan cara memasukkan NO SIRI dan NO PIN yang diberikan (dapat semasa membeli RAZOR GOLD PIN)

Masukkan SIRI dan PIN no RAZER GOLD PIN

Step seterusnya disini selepas anda memasukkan no siri dan pin RAZOR GOLD, anda perlu tanda reCaptha tersebut dan tekan NEXT.

Selepas itu anda akan menerima SMS 6 angka no untuk pengesahan terakhir dan jika tiada masalah berlaku disini, UC anda akan terus dimasukkan kedalam akaun PUBG Mobile anda. (step disini saya akan update semula jika terdapat pembelian UC lagi daripada rakan)

RAZER GOLD WALLET

Ini pula jika pilih pembayaran menggunakan RAZOR Gold Account

Pembelian dapat dibuat dari serendah RM1

Selepas anda tekan button Paynow anda akan dibawa ke web RAZER GOLD untuk membuat bayaran dan checkout

Last check kat sini dan jika betul boleh tekan butang checkout
Anda akan menerima SMS 6 digit kepada no tel yang anda daftarkan
ok berjaya buat pembelian UC
Baki selepas pembelian UC.

Paparan dibawah menunjukkan pembelian berjaya di website MidasBuy, dan dekat sini pun anda akan menerima point.

Dan ini pula jika menggunakan FPX

Saya belum pernah lagi membuat pembelian menggunakan FPX, so tak tahu samada terdapat caj transaksi atau pun tidak.

Anda boleh bandingkan jumlah UC yang diterima melalui ketiga-tiga pembayaran tersebut. Bagi saya penggunaan RAZOR GOLD PIN jika hendak membeli jumlah UC yang banyak dan menggunakan Wallet RAZOR GOLD apabila hendak membeli amaun UC yang sedikit.

REWARD

Setiap pembelian UC melalui MidasBuy dan RAZOR GOLD ini akan memberikan reward point yang mana ia boleh digunakan semula untuk tebus UC dan pelbagai lagi produk yang mereka telah tetapkan.

Pada akaun MidasBuy, poin akan gunakan untuk upgrade VIP yang mana akan memberikan kelebihan tersendiri, disitu juga terdapat weekly point bonus yang mana boleh ditukarkan kepada UC dan lain-lain produk yang telah ditetapkan

Manakala dekat webs RAZER GOLD pula, setiap pembelian samada menggunakan RAZER GOLD PIN atau WALLET RAZER GOLD akan diberikan RAZER SILVER.

RAZER Silver ini dapat digunakan untuk tebus atau redeem produk yang mereka sedia termasuk UC.

Saya dah 2x redeem tiket untuk cabutan bertuah

Berikut merupakan katalog produk yang boleh ditebus menggunakan RAZER SILVER

Gambar dibawah merupakan baki Wallet GOLD dan SIlver saya. Setiap poin SILVER akan expired dalam masa setahun.

Cara nak reload atau topup akaun RAZER GOLD.

Terdapat banyak cara yang diberikan untuk topup akaun RAZER GOLD ini. Anda boleh lihat pada paparan dibawah ini.

Saya pilih untuk menggunakan RAZER GOLD PIN
Selepas masukkan 10 digit kod RAZOR GOLD PIN, Ikut arahan daripada reCaptcha pula
Berjaya Topup Wallet RAZER GOLD

Sangat mudah untuk topup akaun RAZER GOLD ini, tapi jika anda pengguna ONLINE GAMES yang tegar, semestinya akan membuat pembelian yang tinggi dan kerap.

Untuk penjimatan jangka panjang, saya sarankan anda untuk mendapatkan sistem pembelian TOPUP dan BIL yang mana akan memberikan diskaun atas pembelian RAZER GOLD PIN daripada 3.7% (biasa akan turun naik % ni, tapi kebiasaannya adalah menaik sahaja buat masa ni.)

Contoh jika anda sendiri beli topup RAZER GOLD PIN yang bernilai RM50, bermakna anda telah jimat sebanyak RM1.85.

Amaun RAZER yang boleh dibeli melalui apps Topup

Mengikut table pembelian daripada rakan saya ni, purata secara harian mereka membeli UC adalah dari nilai RM20 hingga RM120 sehari. Itu belum termasuk lagi untuk topup telco mereka sekali.

Selain membuat pembelian RAZER GOLD PIN ini, anda juga boleh membuat pembelian TOPUP untuk telco dan pembayaran bil utiliti.

Anda cuma perlu membuat pembayaran pengaktifan akaun sebanyak RM30 (1 time fee) kepada saya. Klik terus icon wasap dibawah jika ingin mendapatkan sistem TOPUP dan BIL tersebut daripada saya.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *