DIY

Relay 5 Pin 12v

Posted on:

Berikut merupakan gambarajah kaki relay 5 pin. Post kali ni merupakan bahan rujukan saya dikemudian hari, jika terlupa bagaimana cara susunan dan cara pasang relay 5 pin tersebut. Kegunaan relay ni adalah sangat meluas pada kenderaan, contoh kebiasaan adalah seperti pada hon, starter, lampu, dan lain2. Buat masa ni saya […]

GAMES

Razer Gold Wallet

Posted on:

Ok kali ni saya nak kongsi secara detail lagi mengenai Razer Gold Wallet ini. Untuk makluman rakan semua, laman website Razer Gold & Silver ni merupakan salah satu portal untuk pembelian duit maya untuk game-game online contoh seperti PUBG, Mobile Legend, Call Of Duty, Bigo Live dan lain-lain lagi. Anda […]

LAZADA

Lazada Promo 9.9 Dah Dekat Guys

Posted on:

Hampir setiap bulan, asalkan tarikh kembar je mesti ade promo…macam dah tak nampak promo dah ni bila setiap masa ade je promosi jualan tak kisah dimana-mana platform jualan online. Telco pun sama, mesti duk folo trend market sekarang ni. So citer pasal Lazada Promo ni…taktau nak cakap apa dah. Memang […]

MONEY

Sistem Beli Topup Prepaid Dan Bayar Bil

Posted on:

Posting kali ini saya ingin kongsikan sistem Topup atau Reload Prepaid (Pra Bayar) dan bayar bil-bil utiliti semasa termasuk juga boleh membayar perkara yang berkaitan dengan Majlis Perbandaran. Sistem ini merupakan antara yang paling lama saya gunakan setelah mencuba beberapa sistem topup prepaid daripada pelbagai syarikat. Pemilihan penyedia sistem topup […]

WEBSITE

Promosi Celcom XPAX Prepaid

Posted on:

Celcom selalu juga buat promosi so kena selalu la check dekat laman website celcom ni ye. Cuba lihat gambar dibawah ini, celcom juga turut serta dalam kempen 9.9. Berikut apa yang celcom sedang offer buat masa ni Online 9.9 Offer:¬†FREE RM10 Grab Food Voucher for every Celcom XPAX pack. Promo […]

WEBSITE

Cara Nak Tonton Movie Di CWTV.COM

Posted on:

Mungkin ramai yang mengenali website CWTV.COM ni dan bagaimana cara untuk mengaksesnya. CWTV merupakan portal TV bersiri yang agak popular kerana ia memaparkan hampir kesemua Serial atau Season Drama TV di US tanpa melibatkan apa-apa bayaran. Tapi jika anda terus akses portal tersebut dengan menggunakan IP tempatan atau bukannya IP […]

GAMES

LDPlayer Android Games Emulator For PC

Posted on:

Ada juga beberapa orang rakan bertanya kepada saya cara untuk layan games phone atau android game dekat PC. Boleh ke kita main game Android dekat PC. Jawapannya memang boleh. Anda cuma perlu install game Emulator dekat PC terlebih dahulu. So sebelum tu anda kena pastikan PC anda sudah mempunyai sambungan […]

WEBSITE

Portal Iklan ID4U

Posted on:

Portal iklan ID4U, merupakan portal iklan terkini yang saya telah siapkan dengan fungsi “Member Get Member”. Iaitu disamping member boleh memasang iklan teks dan banner, member juga boleh menjana pendapatan tambahan dengan cara mengajak rakan lain untuk beriklan diportal ID4U ini. Sistem iklan ID4U, telah dipasang dengan SEO supaya setiap […]